Меню
Профил
Език

Акордеонни категории

Безплатна доставка над 70,00 лв
Начало Статии

Статии

Детска градинска къщичка, палатка или тента за игра - какво да изберем

Детска градинска къщичка, палатка или тента за игра - какво да изберем

 

Всяко дете обича да играе, да скача, да тича и да се крие. Обикновено децата търсят уединено място, където да разположат любимите си играчки и да играят своите игри. Идеалното място е в някой ъгъл, под масата или в „къщичка“, сглобена от няколко стола и парче плат. Най-интересните места за игра, които децата обожават винаги са били къщичките на дърво.

Прочети още →
Метални автомобили

Метални автомобили

Металните колички са едни от първите детски играчки, до които имат досег нашите малчугани. Играта „на колички“ е стара колкото света и едва ли има дете, което не се включвало в това забавление. 

Прочети още →
Къпане на новородено

Къпане на новородено

 

За всяка млада майка, прибирането у дома заедно със  бебето, след изписването от родилния дом, е едно от най-прекрасните усещания. Но в същото време, това е и начало на следваща фаза в живота на жената, ролята на главен осигурител на грижа за мъничкото човече.

Говорейки за приемането на нови роли, майчинството е изпълнено с множество преживявания за първи път, както за теб, така и за малката ти рожба. Много са нещата, които се налага да научиш, ако искаш да осигуриш здраве и благополучие на бебето си. Едно от тези неща е къпането му.

 

Прочети още →
Еднократна помощ за отглеждане на дете от майка (осиновителка) студентка в редовна форма на обучение

Еднократна помощ за отглеждане на дете от майка (осиновителка) студентка в редовна форма на обучение

 

Съгласно чл.8 в на Закона за семейните помощи за деца майките (осиновителки) студентки, които са записани в редовна форма на обучение, имат право да получат еднократна помощ за отглеждане на дете. Помощта се изплаща на всички майки (осиновителки) независимо от доходите на семейството. Размерът на помощта се определя ежегодно със Закона за държавния бюджет като не може да бъде по-малък от предходната година. Помощта се изплаща на два пъти, като половината от нейния размер се получава след влизане в сила на заповедта за нейното отпускане, а остатъкът се изплаща след като бъде представено уверение за записан следващ семестър или за завършено висше образование, но не по-късно от навършване на една година на детето.

Прочети още →
Бебето Йода: една от най-желаните Star Wars интерактивни играчки

Бебето Йода: една от най-желаните Star Wars интерактивни играчки

Фeнoвeтe вeчe знaят, чe тo e бъдeщият джeдaй. Ho в Ѕtаr Wаrѕ e вce oщe caмo Бeбe Йoдa. Eдвa ли имa дpyгa тoлĸoвa oчapoвaтeлнa фигypĸa нa гepoй oт Meждyзвeздни вoйни, ĸoлĸoтo зeлeнoтo дpeбocъчe c тpиъгълни yши и oгpoмни oчи, ĸoeтo издaвa 25 звyци и пpecъздaвa eфeĸтa нa Cилaтa. Зaпoзнaйтe ce c Бeбeтo Йoдa  – eднa oт нaй-жeлaнитe игpaчĸи oт пopeдицaтa ЅtаrWаrѕ.

***  

 

Прочети още →
Кога бебетата започват да прохождат

Кога бебетата започват да прохождат

 

Ако малкото ви е обхождало или обикаляло е възможно да се чудите кога ще направи първите си стъпки. Тук експертите развиват етапите на ходене и обясняват кога повечето бебета започват да се движат на два крака.

Първата година от живота на детето е изпълнена с основни етапи от неговото развитие, но най-очакваното от тях, може да е ходене. 

Прочети още →
Paw Patrol – Играчки с любимите кучета от Пес Патрул

Paw Patrol – Играчки с любимите кучета от Пес Патрул

За анимационния филм

Пес Патрул (от англ. Paw Patrol) е канадско анимационно серийно филмче, което се излъчва по Никелодеон. Сериалът се спира на историята на момче на име Райдър, което предвожда глутница от 7 спасителни кучета под наименованието „Пес Патрол“. Те работят заедно по мисии с цел предпазване на населението в Приключенския залив. Всяко куче има своите уникални способности, базирани на реални професии като пожарникар или полицай. Всички те пребивават в къщички за кучета, които се превръщат в превозни средства, когато е необходимо.

 

Прочети още →
ЛЮБОПИТНИ И ЗАБАВНИ ФАКТИ ЗА БЕБЕТАТА

ЛЮБОПИТНИ И ЗАБАВНИ ФАКТИ ЗА БЕБЕТАТА

 

1. Нямат капачки на коленете:
Бебетата се раждат без капачки на коленете. Да, правилно прочетохте. Бебетата имат структуриран хрущял, който прилича на капачка. Тези хрущяли не се развиват, докато бебето не навърши напълно шест месеца. И това е причината повечето от бебетата да пълзят на ръце, вместо на ръце и колене. Всъщност бебетата могат да пълзят веднага след раждането си. Няма шега! Каролинския институт в Швеция установил, че когато бебето се положи на гърдите на майката за хранене, то може да намери гърдите й в рамките на един час. Това е впечатляващо.

Прочети още →
Пъзелите - забавление и учене през целия живот

Пъзелите - забавление и учене през целия живот

 

    

На английски език „puzzle” означава всякакъв вид ребус, главоблъсканица. Пъзелът, от една страна, е тип игра, но също така е и играчка и тези две същности не са се променили от 1760 г., когато е създаден първият пъзел. Джон Спислбъри – английски картограф и дърворезбар – създава първия пъзел от дърво, за да направи изучаването на географията по-забавно. Отделните части на пъзела били изработени от големи дървени плоскости, рязани с трион, и са изобразявали картини на различни държави. Заради материала, от които били изработени, цената на пъзелите е била доста висока и производството им трудоемко. Само децата на по-заможните са могли да си позволят да играят и учат с помощта на пъзелите. Едва по-късно, през 30-те години на 20. век, пъзелите стават популярни и достъпни сред хората от всички възрасти социални слоеве, като само за една седмица продажбите им в Америка надхвърлят10 млн. долара.

    

   

Прочети още →
Бременността по месеци

Бременността по месеци

Потвърждаване на бременността
Някои жени „знаят“, че са бременни от момента на зачеването. Повечето жени обаче пропускат първите признаци на бременността. Дни наред може да се чудите дали не сте сбъркали датите. Изминават още няколко дни и започвате да си мислите, че може да сте бременна. Трябва ли да изчакате още малко, преди да купите тест за бременност? Трябва ли веднага да се консултирате с лекар?
Задължително е да вземете тест за бременност възможно най-скоро, след като сте пропуснали един цикъл. Най-важните органи на вашето бебе се развиват през първите няколко седмици от бременността. Колкото по-рано потвърдите бременността, толкова по-рано можете да предприемете стъпките, които ще Ви помогнат да се грижите правилно за себе си, съответно за здравето на Вашето бебе. Ако приемате някакви лекарства или работите с химикали, някои от тях могат да бъдат опасни за Вашето бебе. Колкото по-рано разберете, че сте бременна, толкова по-рано можете да спрете използването на тези вещества.

Прочети още →
Страница 1 от 3
«1 2 3»