Меню
Профил
Език

Акордеонни категории

Безплатна доставка над 70,00 лв
Вижте всички статии

Детска градинска къщичка, палатка или тента за игра - какво да изберем

Детска градинска къщичка, палатка или тента за игра - какво да изберем

Всяко дете обича да играе, да скача, да тича и да се крие. Обикновено децата търсят уединено място, където да разположат любимите си играчки и да играят своите игри. Идеалното място е в някой ъгъл, под масата или в „къщичка“, сглобена от няколко стола и парче плат. Най-интересните места за игра, които децата обожават винаги са били къщичките на дърво.

Най-старата дървена къщичка, запазена и до днес, се намира в Пичфорд, британското графство Шропшър, и е била любимо място за отдих на известната английска кралица Виктория. „Кралската“ дървена къща датира от 17. век и може да се види и днес срещу 20 паунда. Разбира се, за да устои на времето, къщата е преустройвана няколко пъти като са запазени автентичният вид на пода и част от мебелите. Първоначално къщата е поддържана изцяло от липовото дърво, в чиято корона е построена, по-късно майсторите добавили метални подпори и жици, за да подсилят конструкцията.

И до днес дървените къщички си остават популярно и любимо място за игра на малките ни принцове и принцеси. Но не всеки разполага с двор и преди всичко здраво дърво, за да постои такава къщичка. Нямаме и майстори, които да поддържат конструкцията.

Съвременните детски къщички са много по-безопасни и функционални, сглобяват се лесно, поддръжката им не е толкова трудоемка, а игрите с тях са все така интересни и забавни.

За да не се изгубите сред многообразието от модели и цветове, които се предлагат на пазара, ще обобобщим по-важните характеристики на детските градински къщички, които ще Ви помогнат да изберете най-подходяшата къщичка, палатка или тента за игра.

Избор според възрастта на детето

Най-важният избор, които трябва да направите е именно според възрастта на детето. В описанията на детските къщички има указания за подходящата възрастта на детето, съобразена с неговата безопасност. За по-малките деца се препоръчват палатките или тенти за игра, защото те са леки, изработени са от безвредни за здравето материли – памук или полиестер, имат изключително леки конструкции, за да предпазят децата от нараняване. За по-големите деца може да изберете пластмасови къщички с по-масивна конструкция и различни дизайни и функционалности, съобразена с техните интереси.

Избор на място – открито или закрито

Мястото, където ще разположите детската къщичка е важно, защото градинските къщички са с различни размери и са изработени от различни материали. Използването на открито Ви дава възможност да изберете по-голяма детска къщичка, с подсилена конструкция, изработена от издръжлив материал. Има модели, които са снабдени със стълба и пързалка, с кухненски бокс или градинска ограда. Те са доста по-обемисти и предполагат наличието на малко повече място. Някои модели са цели детски центрове за игра, които включват къщичка на платформа, пързалка и пясъчник.

Използването на детските къщички в закрити пространства предполага да изберете детска къщичка с по-малки размери. Най-често срещаните размери имат основа 100см Х 100 см и височина 130 см, за да може детето да ходи вътре изправено. Детските палатки и тенти за игра са също чудесен вариант, защото не заемат толкова място, лесно се сглобяват, освен това винаги можете да ги изнесете на двора или да ги вземете с вас на плажа или в планината. Можете да избирате измежду стотици детски къщички с различни форми – на тиква, замък, къща с ограда, с отварящи се врати и прозорци или с допълнителни мебели и аксесоари – кухненски бокс, пейка и маса, принадлежности за барбекю.

Избор на метериал на изработка

Важно е да имате предвид, че повечето детски къщички на пазара са изработени от безвредни за здравете на децата материали. Има, разбира се, и изключения, като най-точен ориентир е цената на продукта. Ако сте си набелязали определен модел детска къщичка, със сходна цена при различните търговци, и изведнъж видите същия модел на драстично по-ниска пазарна цена, то тогава най-често продуктът е изработен от материали с неясен произход. Съветът ни е да избягвате къщичките произведени от найлон, защото те са най-нисък клас и не се отличават с голяма устойчивост.

Материалите, от които се изработват детските къщички, палатки и тенти са памук, дърво , полиестер и пластмаса. Памучните палатки и тенти са подходящи за по-малките деца, а дървените и пластмасовите за по-големите. Дървените къщички са малки произведения на изкуството, отличават се със стилен дизайн и качествена изработка, но са трудни за поддръжка. Както всеки дървен предмет в двора трябва да се лакират или боядисват, за да устоят на атмосферните условия. Пластмасовите къщички са предпочитан вариант, защото не изискват поддръжка, разглобяват се лесно и можете да ги сглобите бързо за следващия сезон.

Разгледайте нашата колекция от градински детски къщи и изберете мечтаната къщичка с безплатна доставка и на страхотни цени.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари