Меню
Профил
Език

Акордеонни категории

Безплатна доставка над 70,00 лв
Вижте всички статии

Метални автомобили

Метални автомобили

 

Металните колички са едни от първите детски играчки, до които имат досег нашите малчугани. Играта „на колички“ е стара колкото света и едва ли има дете, което не се е включвало в това забавление. Не е далеч и времето, когато се увличахме по събирането на картинки на автомобили от популярните някога дъвки Турбо. Картинките с наситени цветове и различните модели колички привличаха не само любознателните детски очи, но и погледите на техните родители. Събирахме ги, разменяхме си повтарящите се модели и им се любувахме, мечтаейки един ден да имаме такива коли.

 

                                

 

Постепенно картинките на колички бяха заменени с пластмасови и малки метални колички, които, макар и с не толкова впечатляващ външен вид, все пак можеше да държиш в ръка, да отвориш предните и задни врати или да натиснеш клаксона. Отлетите метални колички, Die cast, сбъднаха мечтата на всяко дете да се порадва на любимата си марка и модел автомобил.

 

Днес производството на метални колички е усъвършенствано до такава степен, че всеки модел на метален автомобил е прецизно и детайлно копие на реално съществуващи марки и модели. Някои метални коли почти напълно наподобяват техническото устройство на истинските автомобили, като това ги превръща и в източник на технически познания.

 

Спортни коли, ретро автомобили, метални камиони и влекачи, пистови и кросови мотори, метални автомобили с отварящи се врати, колекционерски метални коли, метални колички от „филмите“, комплекти метални колички, полицейски автомобили, джипове, лимузини и кемпери са само една малка част от различните видове метални коли, които можете да намерите на пазара.

 

Различни по вид, марка и модел, отлети метални колички се произвеждат в различни мащаби: 1:18, 1:24, 1:30-39, 1:43, 1:60, 1:87. Разликата в мащабите отразява големината на макета на количката в съотношение към размерите на истинските автомобили. Колкото мащабът е по-голям толкова количката е по-малка, напр. ако купите количка с мащаб 1:60, то тогава в ръцете си ще държите малка количка, количката с мащаб 1:87 е изящна миниатюра на истински автомобил. Мащабът 1:18 означава, че металната кола ще бъде по-голяма по размер. Най-търсени и разпространени са автомобилите с мащаб 1:24 и 1:30-39 и това е така, защото големината на количката позволява с нея да играят деца, като в същото време макетът максимално се доближава до реалния автомобил, копирайки дори най-малките детайли.

 

Едни от най-големите производители на метални колички - MAISTO, WELLY, BBURAGO и KINSMART - инвестират значителни средства в производството на нови модели във всички видове мащаби и марки автомобили. Повечето производители имат дългогодишен опит в производството на металните умалени модели на автомобили и произвеждат изключително качествени метални колички.

 

Металните колички са подходящ подарък, защото с тях всяко дете може да играе или да ги колекционира. Много деца получават като наследство колекциите с метални коли на своите родители, които нерядко имат и значителна парична стойност.

 

Заповядайте при нас и ще намерите метални колички на световни марки, които са с доказано качество и отговарят на всички стандарти за безопасност на детските играчки.


 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари