Меню
Профил
Език

Акордеонни категории

Вижте всички статии

Метални автомобили

Метални автомобили

 

Металните колички са едни от първите детски играчки, до които имат досег нашите малчугани. Играта „на колички“ е стара колкото света и едва ли има дете, което не се е включвало в това забавление. Не е далеч и времето, когато се увличахме по събирането на картинки на автомобили от популярните някога дъвки Турбо. Картинките с наситени цветове и различните модели колички привличаха не само любознателните детски очи, но и погледите на техните родители. Събирахме ги, разменяхме си повтарящите се модели и им се любувахме, мечтаейки един ден да имаме такива коли.

 

                                

 

Постепенно картинките на колички бяха заменени с пластмасови и малки метални колички, които, макар и с не толкова впечатляващ външен вид, все пак можеше да държиш в ръка, да отвориш предните и задни врати или да натиснеш клаксона. Отлетите метални колички, Die cast, сбъднаха мечтата на всяко дете да се порадва на любимата си марка и модел автомобил.

 

Днес производството на метални колички е усъвършенствано до такава степен, че всеки модел на метален автомобил е прецизно и детайлно копие на реално съществуващи марки и модели. Някои метални коли почти напълно наподобяват техническото устройство на истинските автомобили, като това ги превръща и в източник на технически познания.

 

Спортни коли, ретро автомобили, метални камиони и влекачи, пистови и кросови мотори, метални автомобили с отварящи се врати, колекционерски метални коли, метални колички от „филмите“, комплекти метални колички, полицейски автомобили, джипове, лимузини и кемпери са само една малка част от различните видове метални коли, които можете да намерите на пазара.

 

Различни по вид, марка и модел, отлети метални колички се произвеждат в различни мащаби: 1:18, 1:24, 1:30-39, 1:43, 1:60, 1:87. Разликата в мащабите отразява големината на макета на количката в съотношение към размерите на истинските автомобили. Колкото мащабът е по-голям толкова количката е по-малка, напр. ако купите количка с мащаб 1:60, то тогава в ръцете си ще държите малка количка, количката с мащаб 1:87 е изящна миниатюра на истински автомобил. Мащабът 1:18 означава, че металната кола ще бъде по-голяма по размер. Най-търсени и разпространени са автомобилите с мащаб 1:24 и 1:30-39 и това е така, защото големината на количката позволява с нея да играят деца, като в същото време макетът максимално се доближава до реалния автомобил, копирайки дори най-малките детайли.

 

Едни от най-големите производители на метални колички - MAISTO, WELLY, BBURAGO и KINSMART - инвестират значителни средства в производството на нови модели във всички видове мащаби и марки автомобили. Повечето производители имат дългогодишен опит в производството на металните умалени модели на автомобили и произвеждат изключително качествени метални колички.

 

Металните колички са подходящ подарък, защото с тях всяко дете може да играе или да ги колекционира. Много деца получават като наследство колекциите с метални коли на своите родители, които нерядко имат и значителна парична стойност.

 

Заповядайте при нас и ще намерите метални колички на световни марки, които са с доказано качество и отговарят на всички стандарти за безопасност на детските играчки.


 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани