Меню
Профил
Език

Акордеонни категории

Безплатна доставка над 70,00 лв
Вижте всички статии

Кога бебетата започват да прохождат

Кога бебетата започват да прохождат

 

Етапи на ходенето

Преди да започнат да ходят напълно самостоятелно, бебета първо трябва да овладеят други основни етапи на развитието.

  • Седене: На около 6 месеца вашето бебе започва да решава пъзела как да използва мускулите в багажника си, за да стои изправено.
  • Опит за изправяне на стойката: Времето за това варира. Много деца се опитват да се изправят на около 10месечна възраст. Около 70% от телесната ни маса е от бедрата нагоре, така че краченцата се нуждаят от много сила, за да се повдигне торса.
  • Пълзене: Отново възрастта варира за пълзене, но когато бебето ви го прави, то ще започне да обикаля стаята, използвайки всичко наоколо.
  • Ходене: Последното парче от пъзела за ходене е да се научи, как да се повдига с единия крак, докато балансира с другия

Кога бебетата обикновено започват да ходят?

 

Всяко бебе достига пешеходния етап в различно време. Въпреки това, вашето бебе вероятно ще направи първите си стъпки между 9 и 15 месеца. В началото на финалната фаза от прохождането, докато се научи да пази баланс, вероятно вашето дете ще ходи като „Франкенщайн“, докато свикне със сухоземните си крака. Широката стойка и протегнатите ръце са характеристики на всички нови прохождащи. За да застане, бебето ви трябва да свива много мускули, но за да ходи в крайна сметка трябва да отпусне малко ханша и коленете си.

След като започнат да ходят бебетата, всяка следваща стъпка ще има повече сила от предходната, тъй като новородените н огъват коленете си или не използват движение на петата, но и двете поемат част от удара. Те не са измислили как да прекъснат инерционния си импулс, като първо спрат с единия крак и после приведат и задния крак. Начинът им на спиране е по-скоро стъпка, стъпка, падане.

Защо бебетата прохождат в различно време?

 

Независимо дали вашето дете прохожда рано или късно, показва по-малко за бъдещия си атлетизъм. Някои деца искат да станат и да тръгнат, веднага щом открият, че това е вариант. Други не искат да започнат да ходят, докато не са сигурни, че могат да го направят сравнително добре. Тези деца може да се окажат по-предпазливи и съзерцателни.

Освен личността, има други фактори, които влияят на бебетата, затова кога ще проходят.

  • Размер: По-големите бебета често ходят по-късно, защото се нуждаят от повече сила, за да се изправят по-добре, отколкото по-малкото бебе.
  • Поредност на раждане: Бебето с по-голям брат или сестра, може да бъде мотивирано да проходи по-рано, защото иска да се държи и да имитира голямото си братче или сестриче.

Кога бебетата се нуждаят от обувки?

 

Бебетата се научават да ходят по-лесно, ако не носят обувки, защото босите крака позволяват директен контакт с пода. Когато ходите на излети, разбира се, вашето бебе има нужда от обувки. Потърсете чифт с гъвкава подметка – трябва да можете да сгънете обувката наполовина.

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари