Меню
Профил
Език

Акордеонни категории

Безплатна доставка над 70,00 лв
Вижте всички статии

Играчки за деца под една година - Ръководство за родители

Играчки за деца под една година - Ръководство за родители

Естествено е да си купите играчки за новороденото бебе, но откъде да знаеш какво да избереш? Колко етикета трябва да прочетеш за възрастовите ограничения на играчките? Има ли наистина смисъл от тях или текста на етикета за играчките е написан просто така?

Играта е жизненоважна за бебета

играчки за новородено, блогВажно е да разберете, че играта е жизненоважна за бебета. Тя им помага да развият своите социални, познавателни и физически умения и да укрепят емоционалната връзка между вас. Играта на игри им дава възможност да започнат да разбират света около тях, но трябва да се погрижите играчките или игрите да не са твърде сложни за тяхното ниво на развитие, в противен случай те се разочароват и спрат да се ангажират с вас.

Бебетата използват сетивата си

През първите дванадесет месеца бебетата използват сетивата си, особено допир, за да изследват. Това им отнема малко време, за да измислят как да се възползват максимално от тези странни придатъци с пръсти, тъй като голяма част от изследванията им включват използването на устата и езиците им. Зрението им продължава да се развива, но те виждат силни контрасти и ярки цветове. Спомените им също не са напълно формирани, поради което са щастливи да повтарят най-простите действия от време на време. Те също така се учат за постоянството на обекта: че все още може да съществува нещо, дори и да не е виждано.

Играчките с различни текстури, цветове и звуци са идеални за бебета на тази възраст. Тъй като всички играчки неизбежно ще стигнат в устата си, трябва да сте сигурни, че са здрави, нямат остри ръбове, лесно могат да бъдат почистени и редовно проверявани за повреди.

Ако разполагате с малък бюджет, можете да съберете някои прости играчки като пълна бутилка с ориз и няколко малки предмети, за да търсят вътре. Празните кофички от кисело мляко правят идеалните играчки за баня, можете да пробиете дупки в дъното, за да ги направите още по-забавни, а дори и опаковъчната хартия може да осигури безкрайно удоволствие, докато детето ви експериментира с нейния звук, вкус и текстура.

Играта не винаги трябва да включва и играчки. Бебета тази възраст обичат да играят на познай кой е тук - игра при която скривате лицето си длани, детските песнички също са винаги победител. Бебетата са очаровани от човешкото лице и ще се радват да гледат вашите изрази. Позволете им да се видят в огледалото и те ще се забавляват да гледат как другото бебе да ги копира. Те няма да осъзнаят, че това е тяхното отражение, докато не навършат шест месеца.

Играта е жизненоважен начин децата да развият уменията, от които ще се нуждаят, за по-късен живот и избирането на правилната играчка е от ключово значение за поддържането на това развитие.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари