Филтри

Категории с падащо меню

Статии

С КАКВИ ДЕЙНОСТИ ДА АНГАЖИРАМЕ ДЕТЕТО В ДОМАКИНСТВОТО СПОРЕД ВЪЗРАСТТА?

Дата: 19 Мар 2019

С какви дейности е полезно да ангажираме нашите деца по възраст.

Прочети още →

Разтеж на бебешките зъбки

Дата: 21 Окт 2018

Знаем ли достатъчно при процеса никнене на зъби при бебетата?! Една тема вълнуваща всеки родител, която е едновременно вълнуваща и много сериозна. Никненето на първите зъби е много важно за развитието на всяко дете и изисква сериозно внимание, както и голямо търпение от страна на родителите. В следващите редове ще научете всичко за никнене на зъби при бебето!

Прочети още →

Какво ще научи вашето дете в първи клас?

Дата: 29 Сеп 2018

Първи клас е вълнуващо време и за учениците, и за родителите. През предстоящата година, детето Ви ще научи поне 2000 нови думи! То ще придобие по-добра представа смисъла на това как думите и езикът взаимодействат и ще научи сложни думи с няколко значения. Ще се научи и на правопис, разбира се. В часовете по математика пък, детето ще се научи да събира и изважда и също така как да решава задачи. Но първолакът се нуждае от доста насърчаване – всъщност повече от всякога. "Децата ще започнат да не харесват училището в тази възраст, ако почувстват, че не са достатъчно умни или не се справят“ казва детска учителка. Така, че подкрепяйте детето си възможно най-много първата година. Първокласниците могат да говорят повече за техните чувства, така, че се пригответе да ги изслушвате и да им помагате в случай, че са обезкуражени. Това са едни от най-важните учебни постижения, които обикновено се учат през първата година, със съвети как да помогнете да детето си да е винаги в час.  

Прочети още →

10 ГРЕШКИ КОИТО ДОПУСКАМЕ ВЪВ ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕТЕТО

Дата: 03 Авг 2018

Постоянно се опитваме да научим детето си да е учтиво, да не крещи, да не лъже, да се храни прилично, да не отговаря на възрастните и на още много други неща. За да постигнем това използвае най-различни начини, като обясняваме, крещим, заплашваме, подкупваме, молим. Според специалистите в стремежа си да бъдем добри родители допускаме някои грешки. Вижте кои са те и правилния подход според тях.

Прочети още →

ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ДЕТЕТО В КОЛАТА - ДЕВЕТТЕ НАЙ-ВАЖНИ ПРАВИЛА

Дата: 14 Юли 2018

Факт е, че инцидентите с моторни превозни средства са най-големият убиец на деца до 14 години. Докато в някои от тези трагедии е невъзможно да се оцелее, в други- повече от 60 % от случаите, които са завършили фатално- са могли да бъдат предотвратени, но не са, тъй като деца от 0-12 не са се намирали в подходящи за целта столчета за кола.
В повечето от тези случаи децата не са били поставени правилно в седалките или самите седалки не са били инсталирани в съответствие с инструкциите. Според проучвания на Щатската федерална администрация за безопасно пътуване, грешната употреба на седалки достига до 80 %, понякога и до 95% в някои райони. Да мислим, че тъй като в нашата страна никои официален орган не гледа сериозно на детската безопасност в колата и следователно няма официална държавна позиция или статистика, то нашите деца са защитени или пък родителите не правят грешки при поставянето на седалките, е наивно и погрешно.

Прочети още →

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ПРИ МАЙЧИНСТВО

Дата: 29 Май 2018

От 1 юни 2017 г. влизат в сила изменения и допълнения в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване (НПОПДОО). Настъпват промени по отношение на представянето на образците за изплащане на паричните обезщетения – Приложения № 9, № 10 и № 11 към наредбата, както и във формулярите на декларациите, които се представят пред работодателя.
Новите образци на удостоверенията Приложения № 9, № 10 и № 11, както и генерираните XML файлове , които са с променени формат и структура ще се приемат от НОИ  след 16 юни 2017 г.
На сайта на НОИ, 
раздел Формуляри са публикувани новите бланки в сила от 01.06.2017

Прочети още →

Съвети за сън: Как да помогнете на детето си да получи пълноценен сън

Дата: 24 Май 2018

Придържайте се към един план
За бебето е по-добре да има редовен режим на сън. Поддържайте редовна програма за сън, която позволява на детето Ви да се събужда и да заспива по едно и също време всеки ден. Опитайте се да се уверите, че детето ви заспива и се събужда по едно и също време в продължение на поне 6 дни в седмицата. Времето за почивка и времето за събуждане не трябва да се променя с повече от един час от един ден до следващия, включително и през почивните дни.
Опитайте се да избягвате детето ви да спи до късно през уикендите. Това може да попречи на детето ви да спазва редовно плана през седмицата. Ако детето ви си починало добре, можете да променяте плана от време на време заради специални случаи и понякога той може да се възстанови много по-бързо късно вечер.

Прочети още →

Играчки за деца под една година - Ръководство за родители

Дата: 03 Апр 2018

играчки за новородено, блогЕстествено е да си купите играчки за новороденото бебе, но откъде да знаеш какво да избереш? Колко етикета трябва да прочетеш за възрастовите ограничения на играчките? Има ли наистина смисъл от тях или текста на етикета за играчките е написан просто така?

Играта е жизненоважна за бебета

Важно е да разберете, че играта е жизненоважна за бебета. Тя им помага да развият своите социални, познавателни и физически умения и да укрепят емоционалната връзка между вас. Играта на игри им дава възможност да започнат да разбират света около тях, но трябва да се погрижите играчките или игрите да не са твърде сложни за тяхното ниво на развитие, в противен случай те се разочароват и спрат да се ангажират с вас.

Прочети още →
«1»Страница 1 от 1
Върни До Горе